Mézmasszázs

Azok közül akik még nem próbálták a mézmasszázst, el kell mondjam, hogy teljesen más masszázsmozdulatokból áll mint egy normál masszázs. A mézmasszázs a méz gyógyító erejét használja fel a bőr tisztítására, vákuumhatás segítségével. A kezelésnek évszázados hagyománya van a kínai orvoslásban és orosz népi gyógyászatban.

Kezelés folyamata: a felmelegített mézet felvisszük a bőrre, ahol egy speciális vákuumképző mozdulattal végezzük a folyamatot. A kezelt bőrfelületen (általában a háton, de narancsbőr kezelésébe is bele lehet építeni a combon) erőteljes vérbőség alakul ki, megnyílnak a pólusok, bekerül a méz a bőr szövetének felső rétegében ahol elkezdődik a felgyülemlett salakanyag távozása a méz segítségével. A méz elszíneződése is jelzi a folyamat beindulását. A salakanyaggal telített mézet meleg vizes ruhával letöröljük és a folyamatot újra kezdjük, háromszor – négyszer ismétlünk. A masszázs 25-30 percet vesz igénybe.

Hatása: a méregtelenítő hatás mellett oldja a feszültséget, ellazítja a fáradt izmokat. Fájdalomcsillapító és immunerősítő hatása sem elhanyagolható.

Ellenjavallat: mézre való allergia.

mez